Kulinaria

Człowiek jest tym, co zje (Ludwig Feuerbach)

Torcik Capucino

- 1 jajko, - 5 żółtek, - 3 serki homogenizowane, - 2 łyżki żelatyny, - pół szklanki wody, - 1 kostka masła, - 2 szklanki mleka w proszku, - 0,75 szklanki cukru, - 3 paczki biszkoptów, - 3 łyżki kawy. Kawę zaparzyć w szklance wody. Jajko i żółtka...
TRZY BIT

• Duża paczka herbatników • 1 opakowanie krakersów • Puszka mleka skondensowanego • 0,5 litra śmietany kremówki • 2 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan – fix • Gorzka czekolada
KEKS

Składniki: 5 jajek 25 dag mąki 25 dag cukru pudru 25 dag margaryny
SURÓWKA ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY

2 – 2,5 kg kapusty 1 szklanka octu rozcieńczonego z wodą (3/4 szk. octu reszta wody) 1 szklanka cukru 1 szklanka oliwy 1 łyżka stołowa soli 1 – 2 marchewki 2 ząbki czosnku Kapustę poszatkować na cieniutkiej szatkownicy. Dodać startą marchewkę oraz...

Ostatnio dodane

Książki

Zdjęcia w portalu czterdziestolatki.pl pochodzą z Unsplash.com lub zasobów własnych redakcji.
Portal czterdziestolatki.pl nie ponosi odpowiedzialności w żadnym zakresie za treści, fotografie oraz grafiki nadsyłane przez agencje PR, firmy i instytucje państwowe. Materiały takie są każdorazowo oznakowane.

Czterdziestolatki.pl

Strona czterdziestolatki.pl jest dedykowana osobom, które szukają inspiracji i praktycznych porad z różnych dziedzin życia oraz poszukują sposobów, aby spowolnić upływ czasu i zachować dobrą formę.

Kontakt

Czekamy na kontakt pod adresem e-mail:
info@czterdziestolatki.pl

© 2025, Czterdziestolatki.pl

Search