• Duża paczka herbatników
• 1 opakowanie krakersów
• Puszka mleka skondensowanego
• 0,5 litra śmietany kremówki
• 2 łyżki cukru pudru
• 2 opakowania śmietan – fix
• Gorzka czekolada
Masa budyniowa składniki:
• 3 szklanki mleka
• Kostka margaryny
• 2 budynie śmietankowe
• 1 jajko
• 1 szklanka cukru
• 1 łyżeczka mąki krupczatki (może być również pszenna)
Masa budyniowa:
2 szklanki mleka zagotować z kostką margaryny. Resztę składników wymieszać z 1 szklanką mleka i stopniowo wlewać do gotującego się mleka. Ugotowaną masę przestudzić.
Układamy kolejno:
1. Herbatniki
2. Masa budyniowa
3. Krakersy
4. Puszka mleka skondensowanego
5. Herbatniki
6. 0,5 litra śmietany kremówki ubić z 2 łyżkami cukru pudru + 2 opakowania śmietan – fix
Ułożyć na herbatnikach i posypać gorzką czekoladą.