Przetwory

Papryka - kolorowo i w różnych smakach

Trzy proste przepisy, z których skorzystasz także zimą Czerwona, zielona, żółta, na ostro lub na słodko – popularna w polskiej kuchni papryka jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Odkryte przez Krzysztofa Kolumba warzywo sprawdza się w różnych...
Kiszony czosnek

- młody dojrzały czosnek (ilość uzależniam od tego ile chce zrobić słoików) Zalewa: - 2 szklanki wody - płaska łyżka soli Przyprawy do słoików: - liście laurowe - pieprz ziarnisty - ziele angielskie - gorczyca - korzeń chrzanu - nasiona kopru...
Marynowana marchewka

- pół kilo marchewki - szklanka octu - 1/3 szklanki cukru - pół łyżeczki soli Marchewki obieram i kroję w słupki i rozkładam je w płaskim naczyniu. Zagotowywuję ocet z cukrem i solą po czym zalewam tym marchewki, szczelnie przykrywam i marynuję tak...

Ostatnio dodane

Książki

Czterdziestolatki.pl

Strona czterdziestolatki.pl jest dedykowana osobom, które szukają inspiracji i praktycznych porad z różnych dziedzin życia oraz poszukują sposobów, aby spowolnić upływ czasu i zachować dobrą formę.

Kontakt

Czekamy na kontakt pod adresem e-mail:
info@czterdziestolatki.pl

© 2024, Czterdziestolatki.pl

Search