Cisto na spód i wierzch
- niecałe dwie szklanką mąki
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżeczki ciepłego miodu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 15 dag margaryny
Zagniatam i piekę dwa placki
Ciasto biszkoptowe – środkowe
- 4 jajka
- ¾ szklanki cukru
- ½ szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki octu
Krem budyniowy
- ½ litra mleka
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 duża łyżka mąki pszennej
- 1 kostka margaryny lub masła
Gdy budyń zgęstnieje dodaję tłuszcz i rozpuszczam na wolnym ogniu, ciągle mieszając