- pomarańcza,
- 30 dag truskawek,
- banan,
- 30 dag borówki amerykańskiej,
- melon.
Sos:
- zapach waniliowy (najlepiej świeża laska wanilii),
- 3 łyżki płynnego miodu,
- kubeczek jogurtu naturalnego,
- 3-4 łyżki śmietanki
Pomarańcze obieram razem z białą skórką. Dzielę na cząstki.
Truskawki myję, oczyszczam z szypułek i kroję na połowy.
Banana obieram i kroję w kostkę (grubą).
Borówkę płuczę w bieżącej wodzie.
Melona pozbawiam gniazda nasiennego i kroję na kawałki.
Wszystkie owoce układam w salaterce i polewam sokiem, który zbieram w miseczkę podczas obierania owoców.
Sos:
Łączę jogurt i śmietankę z miąższem wanilii połączonym z miodem.
Polewam owoce sosem. Mieszam.