Facebook Twitter Linked GPlus

- mrożona mieszanka chińska (warzywa na patelnię),
- 1 duża białą cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka curry,
- 30 ml rosołu z kury
- 2 łyżki soku z cytryny
- odrobina cukru,
- sól i pieprz do smaku,
- 10 dag startego sera.

Na patelni rozgrzewam olej z masłem i dodaję zmielone curry – zasmażam. Dodaję pokrojoną cebulę i czosnek. Czekam aż się zeszklą. Wrzucam mrożone warzywa. Smażę na dużym ogniu. Po około trzech minutach podlewam bulionem, dodaję sok z cytryny, cukier, sól oraz pieprz. Mieszam od czasu do czasu. Po zagotowaniu całość duszę na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Wtedy posypuję wszystko startym serem i pozostawiam aż się roztopi. Podaję z ryżem i pikantnym sosem.

Polecane publikacje

baner przeszlosc okladka baner lacza nas roznice okladka ok