Facebook Twitter Linked GPlus

Michel Moran, juror polskiej edycji programu „MasterChef", jest miłośnikiem śledzi i zachęca Polaków do ich jedzenia. W kraju ryba ta jest coraz rzadziej spożywana. W 2013 r. statystyczny Polak zjadał

Więcej: Jedzmy śledzie!

Gdy spada temperatura za oknem, Polacy sięgają po gatunki czerwone, odchodząc od win białych i różowych, preferowanych w ciepłe dni. Furorę robią wina z Chile, Kalifornii i Argentyny. Winiarze

Więcej: Polacy lubią cydr?

Aromatyczne przyprawy i syropy to najpopularniejsze sposoby przyrządzania kawy według indywidualnego gustu. Aby nadać ulubionemu napojowi jeszcze bardziej indywidualny charakter, warto spróbowa

Więcej: Miejsce pochodzenia kawy ma wpływ na jej smak

Regularność spożywania posiłków to istotny, lecz często lekceważony element zdrowego stylu odżywiania. Posiłki powinny być jedzone o stałych porach, a przerwy między nimi nie powinny przekracza

Więcej: Regularne spożywanie posiłków zapobiega nadwadze oraz chorobom

Polska złota jesień najczęściej kojarzy nam się z babim latem i opadającymi z drzew, wielobarwnymi liśćmi. Pamiętajmy, że to również czas intensywnych prac i obfitych zbiorów dla rolnik&

Więcej: Dynia, cukinia, kabaczek - ogród w kolorach jesieni

Według naukowców stopnień przetworzenia żywności jest odwrotnie proporcjonalny do pobudzanego uczucia sytości. Produkty rafinowane są zazwyczaj ubogie w błonnik i zawierają dużą ilość tłuszczów lub cu

Więcej: Glutaminian sodu zwiększa ryzyko nadwagi

Krótki przewodnik dla każdegoBogactwo witamin i unikalna paleta barw. Apetycznie podane na talerzu kolorowe produkty to nie tylko kwestia estetyki. Okazuje się, że w zależności od koloró

Więcej: Odkrywamy tajemnicę kolorów owoców i warzyw

Czym jest kasza? Jaki jej rodzaj jest najodpowiedniejszy dla Ciebie i Twojej Rodziny? Jak szybko i smacznie ją przygotować? Poznaj walory zdrowotne i kulinarne kaszy i wspólnie z ekspertami kampanii "

Więcej: Kasza - sprawdź, czy wiesz o niej wszystko...

Mają niemal same zalety. Zawierają dużo witamin, soli mineralnych i błonnika. Są zdrowe i nietuczące. Mimo to z badań przeprowadzonych przez ekspertów Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku wyni

Więcej: Warzywa? Nie, dziękuję! Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw?

Gwiazdy jedzą polskie jabłka. Joanna Jabłczyńska, Marcin Tyszka i Michał Piróg popierają akcję „Postaw się Putinowi – jedz jabłka, pij cydr”.  Zachęcają, by jeść jak najw

Więcej: Gwiazdy zachęcają do jedzenia polskich jabłek

Polecane publikacje

 

baner 120 ktosiek okladka feniksbaner przeszlosc okladka baner lacza nas roznice okladka ok