Facebook Twitter Linked GPlus

- 2 torebki ryżu
- 1 dymka
- 1 ząbek czosnku
- 10 dag grochu cukrowego
- mała cukinia
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy
- śmietana (mała) 22%
- sól i pieprz do smaku
- starta gałka muszkatołowa
- posiekana pietruszka

Ryż gotuję na sypko.
Szczypiorek z dymki, cebulkę i czosnek drobno siekam.
Groch cukrowy skracam na końcach.
Cukinię kroję w paski.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę na niej przez kilka minut dymkę, czosnek, groch i cukinię. Co jakiś czas mieszam.
Dodaję pomidory oraz śmietanę. Mieszam. Przez chwilę dusze pod przykryciem.
Na koniec do warzyw dodaję odcedzony ryż, przyprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaję szczypiorek. Mieszam. Posypuję natką.

Polecane publikacje

baner przeszlosc okladka baner lacza nas roznice okladka ok