Facebook Twitter Linked GPlus

Ciasto
- 1 ½ szklanki mąki
- 1 ½ szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- kostka margaryny
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- torebka cukru waniliowego
- 4 jaja
- 5 łyżek wody

Masa serowa
- 50-70 dag białego sera
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- pół kostki masła
- wiórki kokosowe

Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka. Wymieszać jednolitą masę odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.
Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę i wyłożyć na cisto. Piec 60 minut w piekarniku o temperaturze 200°°C. Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi

Polecane publikacje

baner przeszlosc okladka baner lacza nas roznice okladka ok