Facebook Twitter Linked GPlus

- pół kg mąki
- 4 łyżki miodu
- 2 jaja
- pół kostki masła
- 1 torebka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- pół szklanki cukru
- pół litra śmietany 36%
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 śmietana – fix
- 2 łyżeczki cukru pudru
- pół l mleka
- krówki ciągutki,
- jabłka

Ciasto
Mąka + miód + jaja+ masło + cukier waniliowy + cukier + soda
Wszystko zagniatamy
Dzielimy na 3 części
Pieczemy

Krem
 Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietaną-fix

Galaretkę rozpuścić w szklance wody
Odstawić do ostygnięcia

Jabłka usmażyć
Dodać cukier i galaretkę

Polewa
Do rondelka włożyć krówki i mleko
Na wolnym ogniu mieszać aż się rozpuszczą

Wszystkie przygotowane składniki układamy kolejno:
Ciasto + jabłka + ciasto + krem + ciasto + polewa

Polecane publikacje

baner przeszlosc okladka baner lacza nas roznice okladka ok